Schroedingerova 13

Mlhavě neurčitý, nestabilní a nekorektní zápisník, kde nic není pravda. Ani předchozí věta.

O tom, jak se kolo polámalo, mnoho škody nadělalo a udělalo bác

Kolo, kolo!

ČTK. Kolo, kolo mlýnský, za čtyři rýnský. Kolo se nám polámalo, mnoho škody nadělalo, udělalo bác.

MF Dnes. Mlýnské kolo v obci Hoblíky nedaleko Pilky se včera ve večerních hodinách polámalo. Škody způsobené neplánovanou odstávkou mlynárenského provozu převyšují částku čtyři rýnské, odhady se ale dále zpřesňují. Podle Václava Mlynáře, starosty Hoblíku, nadělalo nefunkční kolo mnoho škody. Místní obyvatelé si rovněž stěžují na nadměrný hluk způsobený neobvyklou havárií. "Udělalo to bác," říká paní Milada Točná, hoblická důchodkyně. Pokračování na straně A16.

Blesk. KOLO UDĚLALO BÁC! Je poklidný prázdninový podvečer, náves obce Hoblík (cca 15 km od Pilky) zeje prázdnotou. V 18.15 se ozývá ohlušující rána a dosud nicnetušící občané vybíhají ze svých domovů. Všude je zvířený prach, stěny se ještě chvějí, děti pláčí. Vinou nefunkčního krizového systému (Blesk informoval) se občané dozvídají, co se stalo, až po drahné chvíli. Mlýnské kolo, ozdoba tamějšího historického mlýna, se polámalo. "Škody jsou obrovské," řekl se stopou zármutku v hlase našemu listu starosta Mlynář (54). "Jen samotné kolo nás stálo čtyři rýnské," dodává. Kde je vina? Mohl funkční krizový systém neštěstí zabránit? Čtěte víkendové vydání, kde přineseme další podrobnosti tohoto tragického případu.

Nova. Reportér stojící uprostřed dýmající stavební suti. Doslova šok zažili dnes vpodvečer obyvatelé Hoblíku na Pilecku. Historické mlýnské kolo nedozírné historické hodnoty se z dosud neznámých důvodů polámalo. Shluk místních před hospodou. "Udělalo to bác! Nikdo to nečekal, ještě teď se třesu." Podle starosty Mlynáře přesahují škody čtyři rýnské. Starosta spěchající ze záběru. "Bez komentáře, škody ještě nejsou vyčísleny." Archivní záběry a graf. Jen v loňském roce se polámalo sedm mlýnských kol a celková škoda šplhá ke čtyřiceti rýnským. Reportér po pás ve vodě mlýnského náhonu. Snad alespoň toto mlýnské kolo v sousedním Svidříku zůstane uchováno a letošní tragická bilance se mu vyhne. Ivan Břešťák, televize Nova.

J. P., Týden. Splav teskně hučí, cvrčci hudou a mlýnské kolo klape do rytmu ubývajících dní prázdnin. Tak si vybavím letní večery u své hoblické babičky. Infantilní a idealizované memorábilie, kde je jim dnes konec? To už nyní mohu říci s jistotou, protože ono mlýnské kolo udělalo minulý týden své fatální bác! a s neodvratností krytou pověstnými čtyřmi rýnskými se jednou provždy polámalo. Jak hloupě patetické. Udělá ale taková banální historka více škody než řekněme další Vieweghova novelka? Těžko, troufám si skromně postulovat, přetěžko.

Hex.agent, Score. Předchozí díl Mill's Wheels byl širokou hráčskou veřejností přijat poměrně vlažně a pokračování, které právě přichází na trh, postihne nejspíš podobný osud. Herní systém byl legendárním Mill Doomem zcela překonán, grafický výkon je ubohý (4 RPS), hlášky nezajímavé a trapné ("Bác! Kolo se polámalo. Pokračovat A/N?"). V bojových sekvencích sice dokážete udělat mnoho škody (až 250 DPS), ale to je bohužel všechno, o multiplayeru si můžete nechat jen zdát. Soundtrack se omezil na neustálé opakování jakési dětské odrhovačky, engine působí poněkud dřevně, i když na konzolích je tato hra přece jen znatelně vymazlenější. Závěr: MW2 je hratelné jen se největším sebezapřením, ale pořád je to lepší než World of Warcraft, který bytostně nesnáším. 60 %.

lucincin_blozicek. taxme byly o weekendu nachatě u gerontů.ještěže tam byl dejv který maj chalupu hned vedle ve mlejně a bylo to teda fakt supr jakože dejv tam měl sám fakt úplně celej mlejn sám pro sebe taxme pařili až dorána u něho.dejv je děsně kewl a navíc má všechyn tokyo hotel a fakt dost dobrý mp3ky-si to prej sámpluje sám a th já teda fakt můžu.večír geronti prudili že prej máme vypadnout jako že jako zbrejkovalo kolo nějaký neboco,ale na takovou prudu jsem stejnak zvyklá taxem nato prďánkovala a poslouchali sme s dejvem ty th a paxem ho nechala co chtěl teda jenom pocaď,ale dál to stejně nedošlo jaktam pak přijely ty tývýčka a pobíhal tam ten břešťák,a řval jakože bác a mnoho škody nadělalo a furt mi strkal ten majk před hubu,abych jakoněco kvákala,toho teda fakt nemůžu,je normálně starej a děsně tlustej no hnus.Ale prej tam někde zahučely čtyryrýnský tak to sem teda neviděla,což je fakt škoda pže by to bylo jako dost hustý to vidět.

Ostravak, bloguje. Tuž to byl fajny brajgel. Chlempali sme z familiju u staruchy v Hobliku, tajak tam je ten stary mlyn. A včilek taka řacha! Kolo od teho mlyna se zrazy polamalo a vyvalilo z pantuch jak stado ščuru do překopu, kura. Všecy řvali jak cyp a bac, to kolisko dřyzglo kajsik do řyti a zrobilo škody tajak jaderny vybuch. Štery rynske povida naš štajger a to je kura pravda, bo on to musi věděť.

M. V., deník. Odpoledne s Vaškem, Martinou a Olgou na hoblickém mlýně. Po čtvrté lahvi rýnského (výběr z hroznů 1997, platím já) náhle zařval Vašek "bác!" a všichni jsme měli intenzivní pocit ztráty kola. Celý večer pak zvažuji, jestli to zapíšu do deníku a připustím tak chuchmům další vodu na jejich mlýny. Za ty čtyři rýnské to ale stojí. --- Ráno masturbuji s představou Sovových mlýnů a Hedy. Můžu po tomhle zápisku ještě do Mánesa? --- Nápad na invektivu: recenze se polámala, mnoho škody nadělala.

Z., 2 roky. Kojo kojo mý-ký. Bá-áát!


Komentářů: 17 • Okomentovat

Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Parádní, naprosto trefné :-) Tak mě napadá, není Pixy náhodou Ostravak?

úterý, srpna 01, 2006 11:38:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

vynikajici...

úterý, srpna 01, 2006 1:30:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Jedním slovem geniální. Jenom...nechybí mezi nimi nejvýznamnější postava českého Internetu, ten jehož jméno se obvykle nevyslovuje? ;)

pondělí, srpna 07, 2006 11:05:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Blogger pixy píše:

Nechybí.

pondělí, srpna 07, 2006 11:11:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Skvělé...už si nám chyběl :)

pondělí, srpna 07, 2006 7:39:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

jen malé upozornění, v mém FF 1.5.0.5 je nějak podivně zobrazují první řádky v ve sloupečcíchtedy kromě prvního)
vždy tam je "užíznutý" kousíček poslední řádky předchozího sloupečku

úterý, srpna 08, 2006 9:51:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Potvrzuji, dvousloupcová sazba na mém FF 1.5.0.6 také zlobí.

Jinak článek moc pěkný, díky za pár minut příjemně stráveného času.

úterý, srpna 08, 2006 10:56:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Blogger pixy píše:

No jo, pánové - když ony ty sloupce jsou TAKOVÁ šílenost, že je skoro zázrak, že to vůbec aspoň trochu funguje. Ostatně zkuste někde na webu nějakou sloupcovou sazbu najít - troufám si tvrdit, že tohle je tak trochu unikát (a pokud existuje někde něco lepšího, rád se přiučím).

úterý, srpna 08, 2006 11:06:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Blogger pixy píše:

Tak snad jsem to trochu vylepšil...

Ale zjistil jsem při tom, že ve FF/Win, je odstavec s písmem 14px, výškou řádku 14px a nulovými okraji vysoký 14,5333px. Pokud to je 13px, je to v pořádku, odstavec je vysoký taky 13px. To bych viděl na pěkně hloupý bug FF... :(

úterý, srpna 08, 2006 12:14:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Pekne pocteni, diky.
Jen se pripojuji k postrehu o "nakousnutych" radcich - presne to, co popisuje VfB a bochi pozorovano i v Opere 9.00 pod WinXP.

středa, srpna 09, 2006 12:42:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Tak to dělají asi Windows (resp. MS fonty ?). Mně se to zobrazuje úplně normálně (Opera 9.00, Linux, fonty Bitstream Vera)

čtvrtek, srpna 10, 2006 7:21:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Naprosto vynikající!

pondělí, srpna 14, 2006 12:05:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Teprve teď mi došlo, že Ty ty sloupce neřešíš skrze column-rule, ale pěkně postaru DžavaSriptem. To je vážně parádička!

Jinak pamatuješ si na to středečni odpoledne, jak jsi vymýšlel název pro tento blog, stále žádná myšlenka na obzoru, šel jsi si přečíst blogy, mezi nimi La Trine http://www.dgx.cz/trine/item/schrodingeruv-web, pak sis zapalil fajfku, zase přemýšlel nad názvem, a pak to přišlo: Schroedingerova 13!

Dobrý název :)

středa, září 13, 2006 2:40:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Blogger honza píše:

vtipné, čtení takového textu potěší. Díky!

pátek, prosince 01, 2006 2:05:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Blogger honza píše:

vtipne, takove cteni potesi!

pátek, prosince 01, 2006 2:06:00 odp. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Diky za skvele pocteni.

středa, prosince 27, 2006 12:40:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář  
Komentátor Anonymous Anonymní píše:

Jednoduše geniální! Po dlouhé době jsem se skutečně zasmál.

pátek, ledna 12, 2007 11:08:00 dop. • Trvalý odkaz na tento komentář